top of page

Programes utilitzats per a realitzar el treball

Hoppala

Aquesta plataforma alemanya permet una ràpida i eficaç creació de POI. Introduint les coordenades o l’adreça situes el teu punt i hi afegeixes la informació que vulguis, ja sigui en forma de vídeo o simplement un link a una altra pàgina. Hoppala fa ús de tres servidors que acullen els seus POI: aquests són Layar, Wikitude i Junaio. Actualment el Wikitude está inoperatiu, així que només he pogut fer ús dels altres dos.

Layar

És el programa capdavanter quan parlem geolocalització. A més a més compta amb lectura de codis QR i de RA markerless. Aquest navegador utilitza el GPS i la brúixola del terminal per mostrar a la pantalla a temps real informació dels llocs que capta la càmera.

Qualsevol persona pot crear POI amb el layar. Només cal anar a la web i demanar de ser “desenvolupador”, el que et donarà l’opció de crear els teus propis punts, i el propi programa ja el classificarà segons el tipus de POI que hi posis.

Junaio

Programa molt recent en continua evolució, propietat de l’empresa Metaio. Al’igual que el Layar, Junaio ens permet visualitzar els POI que tenim al nostre voltant. Aquesta plataforma, però, no va per capes, sinó per canals, el que fa que et puguis subscriure a una persona per veure tots els seus POI propis, no els que col·loquen tots els usuaris. Un altre diferència és que aquesta programa té elements socials: es poden veure comentaris i deixar opinions i experiències personals sobre els POI, cosa que pot ser útil per a algú que busca alguna cosa concreta.

Aquests programes requereixen uns mínims coneixements informàtics i poden ser difícils de dominar si no en sabeu molt o no teniu molt de temps per a muntar els POIs. Els següents programes són més simples i fàcils d'utilitzar. 

Eduloc

Com molt bé explica la seva web, Eduloc és una proposta que incorpora dispositius mòbils amb GPS per fer treballs sobre el territori. Basat en aplicar la geolocalització en l’àmbit de l’educació, és un programa molt intuïtiu i fàcil de fer servir, destinat a fer proves i gimcanes per als més petits o treballs de camp per als més grans.  S’hi poden afegir vídeos, sons, imatges i enllaços a altres pàgines.

Actualment, però, només està disponible a la App Store, encara que la creació és lliure des de qualsevol ordinador que no sigui d’Apple.

Woices

 

El woices és un programa que centra i especialitza els seus POIs en els sons, i et permet crear, sobre Google Maps, les teves pròpies “woices” o ecos. Això son localitzacions amb informació sonora d’allò que el teu terminal està enfocant, situades geogràficament mitjançant coordenades. Es poden pujar àudios prèviament gravats o podem gravar-ne uns per a ús instantani dins de la mateixa web. Els POIs creats es poden situar individualment o es poden agrupar en audio-guies, un conjunt ordenat dels àudios que en facilita el seu ordre cronològic o ordre de visita que es vol que es segueixi.

bottom of page